Rabobank Vallei en Rijn: Een nieuwe kijk op bedrijfsrisico’s

Magazines | Vallei Business nr 2 2015

Een brand of arbeidsongeschiktheid kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Met Rabo RisiGo helpen de Rabobank en Interpolis u als ondernemer om de continuïteit van uw bedrijf te versterken. We zoomen er nader op in met Alexander Foppen, specialist zakelijke verzekeringen bij Rabobank Vallei en Rijn.

Preventief te werk

Zes op de tien bedrijven komen na een calamiteit in de problemen. Veel ondernemers zijn wel gewend om met bedrijfsrisico’s om te gaan, maar niet elke ondernemer heeft alle risico’s even scherp in beeld. Toch is dat cruciaal voor een goede bedrijfsvoering. Want zelfs als je goed verzekerd bent, kan het misgaan. Verzekeringen dekken weliswaar bepaalde kosten, maar de klanten die in de tussentijd naar een concurrent gaan, komen niet zomaar terug. “Preventie is daarom minstens even belangrijk. Met Rabo RisiGo helpen de Rabobank en Interpolis u als ondernemer om uw risico’s bewust te beheersen”, aldus Alexander Foppen. “Samen met de ondernemer maken we de belangrijkste bedrijfsrisico’s inzichtelijk en zoeken we naar passende oplossingen, met als uiteindelijke doel de continuïteit van bedrijven te versterken. Dit past ook goed bij onze maatschappelijke functie.”

In kaart

Tijdens het Rabo RisiGo-gesprek brengt de RisicoSpecialist samen met de ondernemer de risico’s in kaart. Hij inventariseert en analyseert hierbij tien onderdelen van de bedrijfsvoering, onder andere het personeelsbeleid, inkoop, automatisering en operations. Bij elk risico inventariseert hij hoe groot de kans is dat een calamiteit zich voordoet, en hoe groot de gevolgen zouden zijn voor de continuïteit van de onderneming.

Continuïteit versterken

Alexander: "Het gezamenlijk doel is dat de continuïteit van de onderneming wordt versterkt. Aan de hand van de risicoanalyse bekijken de ondernemer en de RisicoSpecialist daarom samen welke risico’s kunnen worden verkleind door preventie, welke risico’s de ondernemer bereid is zelf op te vangen, en welke risico’s verzekerd moeten worden. Het uitgangspunt daarbij is om alleen te verzekeren wat echt noodzakelijk is. Hierbij biedt het ruime assortiment aan verzekeringen en preventiediensten van Interpolis uitkomst. De RisicoSpecialist stelt aan de hand van zijn analyse een passend advies op dat ook preventiemaatregelen bevat. Omdat bedrijven zich ontwikkelen, kan de RisicoSpecialist de analyse jaarlijks herhalen. Sommige bedrijfsrisico's zijn niet direct zichtbaar. Bij een kledingwinkel was een gasleiding aan het plafond bevestigd in dezelfde kleur als het plafond. Onze risicospecialist wees de eigenaar erop dat gasleidingen altijd een opvallende kleur moeten hebben om ongevallen te voorkomen. Zo vallen ze op en wordt er niet per ongeluk in geboord of gehakt bij verbouwingen.”

Uw risico’s onder controle

Ook als u zzp’er of particulier bent kunnen risico's als arbeidsongeschiktheid of een juridisch conflict grote gevolgen hebben voor uw situatie. Ook hier is het uitgangspunt van de Rabobank en Interpolis om alleen te verzekeren wat echt nodig is. Particulieren kunnen hiervoor de online Verzekeringscheck doen op rabobank.nl/verzekeringscheck. Voor ondernemers en kleine zelfstandigen heeft Interpolis het flexibele verzekeringspakket ZekerVanJe Zaak®, dat de belangrijkste bedrijfsrisico’s dekt en dat u op elk moment kunt aanpassen. n

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Rabo Risigo? Bel dan Rabobank Vallei en Rijn, telefoonnummer (0318) 660 664 of kijk op www.rabobank.nl/risigo.

Rabobank Vallei en Rijn

Een nieuwe kijk op bedrijfsrisico's

Bedrijfsrisico’s

Alexander Foppen, specialist zakelijke verzekeringen bij

Rabobank Vallei en Rijn.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by